کد مطلب: 226823
تلاش دولت براي جايگزيني غول هاي نفتي خارجي به جاي شرکت هاي ايراني/ جدال ايران و عربستان در ميدان گازي فرزاد A/ طرف خارجي فقط براي ميدان نفتي آزادگان پاي کار است
تاریخ انتشار : 1395/08/05 10:03:19
نمایش : 1156
هدايت الله خادمي، عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ با اشاره به موضوع مناقصه شرکت ملي نفت ايران در آذر ماه براي عقد قرارداد نفتي به جهت توسعه ميادين نفتي و استحصال نفت از آن ها، گفت:

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، هدايت الله خادمي، عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ با اشاره به موضوع مناقصه شرکت ملي نفت ايران در آذر ماه براي عقد قرارداد نفتي به جهت توسعه ميادين نفتي و استحصال نفت از آن ها، گفت: قرار است مناقصه با حضور شرکت هاي نفتي خارجي در شرکت ملي نفت ايران و وزارت نفت صورت پذيرد و گفته شده که شرکت هاي ايراني مي بايست براي شرکت در اين مناقصه از طريق اتصال به يک شرکت خارجي در اين مناقصه شرکت کنند.

 

وي با انتقاد از نحوه برخورد وزارت نفت و شرکت ملي نفت ايران با شرکت هاي نفتي ايران در خصوص مناقصه اخير، بيان داشت: در زمينه استحصال نفت شرکت هاي ايراني داريم که از عملکرد و کارنامه خوبي نيز برخوردار هستند، از جمله اين شرکت ها که از داشته هاي خودمان است مي توان از نفت مناطق مرکزي ، فلات قاره نام برد؛ بايد کار را به اينها سپرد تا در خصوص توسعه ميادين اقدام کنند.

 

عضو کميسيون انرژي مجلس در ادامه با بيان اينکه دولت مستقيما با شرکت هاي خارجي طرف قرارداد نشود ، تصريح کرد: بايد دولت پروژه هاي نفتي را به شرکت هاي داخلي واگذاري کند و شرکت هاي داخلي در صورتي که نياز به حضور سرمايه گذار خارجي داشتند با طرف هاي خارجي عقد قرارداد کنند ؛ ولي آنچه که در اين ميان مهم است دولت نبايد خود مستقيما با شرکت هاي خارجي قراردادي را امضا کند.

 

خادمي با بيان اينکه وزارت نفت مي خواهد شرکت هاي نفتي ايراني را تضعيف کند، عنوان کرد: دولت مي خواهد شرکت هاي نفتي ايران را که بيش از 37 سال سابقه در حوزه نفتي دارند را تضعيف کند و آنها را در مناقصات آينده نفتي شرکت ندهد؛ دولت مي خواهد غول هاي نفتي را جايگزين شرکت هاي نفتي ايراني کند.

 

وي افزود: تمام شرکت هاي زير مجموعه وزارت نفت وظيفه توليد و اکتشاف نفت را برعهده دارند همچنين از تجهيزات فني کافي در زمينه توليد و اکتشاف نفت برخوردار هستند؛ اگر وزارت نفت مي خواهد با شرکت هاي خارجي طرف قرارداد شود پس تکليف شرکت هاي زير مجموعه خود که وظيفه توليد و اکتشاف نفت دارند چه مي شود؟ دولت اگر مي خواهد با شرکت هاي خارجي قراردادي را منعقد کند بايد شرکت هاي زير مجموعه وزارت نفت را منحل کند بعد از آن با شرکت هاي خارجي قرارداد ببندد.

 

عضو کميسيون انرژي مجلس با اشاره به مناقصه ميدان نفتي آزادگان ادامه داد: دولت چرا ميدان آزادگان را براي حضور خارجي ها انتخاب کرده است؟ چون اين ميدان از ضريب بازيافت بالايي برخوردار است ؟ با اين کار مي خواهد لذت و شيريني قرارداد را براي طرف خارجي افزايش دهد.

 

خادمي افزود: دولت در واگذاري ميادين نفتي به خارجي ها بايد مياديني را که از ضريب بازيافت کمتري و پايين تري برخوردار اند را در اولويت قرار دهد نه ميداني مثل آزادگان که از ضريب بازيافت بالاتري برخوردار است و براي خارجي ها عقد قرارداد با ميدان آزادگان شيرين تر از ميادين ديگر است.

 

وي با اشاره ميدان گازي فرزاد A عنوان کرد: ميدان گازي فرزاد A ميدان مشترکي است که بيشترين گاز را روزانه عربستان از اين ميدان استحصال مي کند و ايران بخش کمتري از اين ميدان را استحصال مي کند؛ دولت بجاي اينکه آزادگان را در اختيار شرکت هاي خارجي قرار دهد ميدان هايي از اين دست را در اختيار آنها قرار دهد؛ دليل اين امر هم عقب افتادن ايران در زمينه استحصال نفت و گاز از اين مناطق است که بايد به طور جدي براي استحصال بيشتر نفت وگاز از اين قبيل ميادين تلاش بيشتري صورت پذيرد.

 

عضو کميسيون انرژي مجلس با بيان اينکه بسياري از تجهيزات حفاري کشور بي کار اند، گفت: بسياري از تجهيزات حفاري کشور بيکار هستند و خاک مي خورند هيچ استفاده اي هم از آنها نمي شود؛ اگر کشور هاي خارجي هم بخواهند در ايران کار کنند بايد از تجهيزات ايران استفاده کنند، خب اين چه کاري است تجهيزات و ميدان از ما و کار از آنها؛ شرکت هاي داخلي هم اين قابليت را دارند، بايد کار را به شرکت هاي داخلي سپرده و اگر آنها نياز ديدند که بايد طرف خارجي هم با انها همکاري کند به تصميم آنها باشد نه اينکه دولت بيايد و خود مستقيما با آنها وارد مذاکره و قرارداد شود.

 

خادمي در بخش ديگري از اظهارات خود با بيان اينکه دولت چند سال است کشور را معطل خود کرده است، خاطر نشان کرد: دولت چند سال است که کشور را معطل يک الگو براي عقد قرارداد با خارجي ها کرده و بر سر اين موضوع هم پافشاري ميکند و ميگويد يا اين مدل از قراردادهاي نفتي يا هيچ ؛ اين طور برخورد از سوي دولت چند سال کشور را معطل خود کرده است در حالي که در اين مدت طولاني خارجي ها بسياري از منابع نفت و گاز کشور را از آن خود کردند.

 

وي با اشاره به قراردادهايي که بر اساس IPC  بسته شده است گفت: هنوز هيچ قراردادي بر اساس مدل جديد قراردادهاي نفتي IPC با هيچ شرکت داخلي و خارجي بسته نشده است و تنها يک تفاهم نامه با شرکت پرشيا بسته امضا شده است که اين مورد هم هنوز نهايي نشده و چندين ماه طول مي کشد تا منجر به عقد قرارداد شود، شرکت پرشيا قبل از اينها نيز در ميادين ياران و کوپال و... مشغول به کار بوده است.

 

عضو کميسيون انرژي مجلس با بيان اينکه شرکت هاي داخلي به هيچ وجه تحت سلطه کشور هاي خارجي قرار نمي گيرند، اظهارداشت: شرکت هاي داخلي اعلام کردند که IPC يعني تحت سلطه شرکت هاي خارجي بودن و ما اين نوع از مدل قراردادهاي نفتي را قبول نداريم و براساس IPC  هيچ قراردادي را امضا نمي کنيم.

 

خادمي با بيان اينکه شرکت هاي داخلي به هيچ وجه تحت سلطه کشور هاي خارجي قرار نمي گيرند، اظهارداشت: شرکت هاي داخلي اعلام کردند که IPC يعني تحت سلطه شرکت هاي خارجي بودن و ما اين نوع از مدل قراردادهاي نفتي را قبول نداريم و براساس IPC  هيچ قراردادي را امضا نمي کنيم.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html